hits

Det begynte for noen år siden. Jeg skulle få langt hår hadde jeg bestemt meg for, og måtte kutte ned på antall vask. I løpet av et halvt år hadde jeg prøvd mye, og etterhvert ble jeg ledet til å teste no poo (no shampoo). Det fungerte ikke sånn kjempebra for meg, men det ledet meg inn på en rekke blogger og youtube-kanaler der det ble stilt kritiske spørsmål rundt bruk av konvensjonelle skjønnhetsprodukter. Jeg lærte en masse om giftige stoffer, hva jeg burde holde meg unna og hva jeg heller burde bruke. Problemet var bare at det jeg burde bruke var både dyrt, lite innbydende og mange av produktene fungerte rett og slett ikke for meg. Jeg har alltid funnet stor glede i sminke og skjønnhet, en glede som gradvis forsvant. Etterhvert måtte jeg bare gi opp, og gikk tilbake til alle de gamle uvanene. Samtidig blir jeg stadig minnet på hvor smart det vil være å gå over til en litt grønnere livsstil. Derfor tenker jeg å prøve igjen, men ikke like ekstremt denne gangen.

Jeg skal nå, langt mer gradvis, forsøke å leve litt grønnere. Her er tiltakene jeg vil begynne med:

  • Drikke vann som tørstedrikk. No more pepsi max. Denne er jeg allerede godt i gang med og det går så langt veldig bra. I helger drikker jeg også litt farris og vin, men det må være greit tenker jeg.
  • Når jeg går tom for hår/hudpleieprodukter vil jeg erstatte disse med grønnere alternativ. 
  • Bruke kokosolje som hårkur og sminkefjerner.
  • Kaste mindre mat: Planlegge hver uke og bestille fra Kolonial slik at vi har det vi trenger for hele uken. Sørge for å spise restemat i ny og ne slik at ikke den må kastes.
  • Innføre en vegetardag i uken. 

Det er nok en stund til jeg slutter å bruke min favorittfoundation (Estée Lauder double wear), men den bruker jeg heller ikke i nærheten av hver dag. Jeg kommer også til å bruke opp alt jeg bruker i dag før det byttes ut, dette både for å tenke miljøvennlig og for at ikke denne omleggingen skal føre til økonomisk ruin. 


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
Elliie
24 år gammel jente bosatt i Oslo. Skriver betraktninger om hverdagslige ting, men har ikke en hverdagsblogg.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · August 2017Kategorier


· Blogg · Grønnere livSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.